Porcii noştri şi ai lor

În lumea asta mare (sau mică, dacă priveşti de pe Marte), există un curent (fără contorizare de la electrica): antimâncătorii de carne. Îşi zic vegetarieni, deşi sunt mamifere şi nu vegetale. În colţul din stânga stau mâncătorii de carne. Îşi zic omnivori, deşi nu toţi merită statutul de om.

Problema e dezbătută ca un meci de box fără regula de a nu lovi sub centură. Fiecare dintre ei susţine că e mai sănătos decât celălalt. Partea nostimă e că cercetătorii care susţin nocivitatea cărnii nu sunt ierbivori (pardon: vegetarieni). După umila mea părere şi dreptul meu de exprimare, consider că cei care vor să mănânce iarbă să mănânce, e dreptul lor constituţional, iar cei care vor carne să o mănânce, e dreptul lor de prădător. Nu sunt de acord cu prozelitismul dus la nivele alarmante. Sunt preferate ameninţări din ambele tabere, sunt cooptaţi politicieni în jocul lor.

La noi, din nefericire, nu prea există multe posibilităţi de urmat. La preţurile cărnii de import (aia autohtonă a fost eliminată ca nebună), e clar că românii vor deveni în timp vegetale (pardon: vegetarieni), cu condiţia ca păscutul să fie gratis sau ieftin. Voi face astfel propunerea de donaţii de păşuni, de la ciobanii mioritici sau becalitici, către marea pătura a populaţiei. Pătură, că deja plapumă sau dună e prea scump.

Mă întreb doar ce se va alege de bietele animale crescute pentru sacrificare, nu le va dori nimeni pentru tăiere, iar vegetarienii nu-i vor lăsa să le invadeze iarba. Vor muri în chinuri de foame, iar peste 100 de ani se vor declara specie pe cale de dispariţie.

Dacă şi porcii noştri ar fi dispăruţi…

Publicitate

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: