Rusia sau cine?

Ne aflăm intr-un moment politic internaţional de care poate depinde viitorul. Ultima zonă tampon între imperiul NATO şi ”concurenţa” rusească, este disputată zilele acestea. Presiunile internaţionale, care se pot traduce şi doar prin presiunea SUA, împing Ursul să treacă din starea de hibernare în defensivă şi chiar ofensivă.Ne aflăm intr-un moment politic internaţional de care poate depinde viitorul. Ultima zonă tampon între imperiul NATO şi ”concurenţa” rusească, este disputată zilele acestea. Presiunile internaţionale, care se pot traduce şi doar prin presiunea SUA, împing Ursul să treacă din starea de hibernare în defensivă şi chiar ofensivă.

Cine-şi închipuie că Rusia cedează transportul propriului gaz pe mâna multinaţionalelor se înşeală. La fel de tare se înşeală şi cei care cred că UE se va implica în embargoul propus de americani. Gazele de care depinde industria şi bunastararea întregului continent, se pot converti în ”plată” din partea Rusiei.

Deocamdată, marea necunoscută ramâne China. Statul care, economic, poate demola sau construi viitoarea eră economică. Dacă ţinem cont că o parte însemnată a datoriei americane a fost achiziţionată de chinezi, putem să ne întrebăm, legitim, dacă accentul cu care vorbeşte Obama nu este cumva mandarin.

Iar noi semnam indescifrabil. Încă nu au venit directivele din partea UE sau SUA. Ori au venit şi sunt contradictorii. Oricum tot noi o sa plătim şi în continuare metrul cub de gaz cu preţul cel mai mare din Europa. Pentru că altfel ne-ar fi bine. Şi nu e bine să ne fie bine.

Publicitate

Etichete:, , , , , , , , , ,

4 răspunsuri la „Rusia sau cine?”

  1. Petrache spune:

    In mod intamplator China tocmai a fost atentionata in mod foarte brutal ca are niste dusmani inversunati in islamistii uiguri (si asta pentru ca nu cumva sa manifeste simpatii pentru islamistii din Crimeea sau Caucaz?)…

    • Gebelezis spune:

      China are dusmani pe oricine si orice religie, care face concurenta Statului. Pentru sistemul actual chinezesc e foarte important ca ordinea si controlul maselor sa fie exemplar. Asadar orice linie sau directie vor lua (exista trei variante, nu doar doua ca pe la noi), o sa fie nevoiti sa mearga pana la capat, pentru ca altfel poporul le va simti slabiciunea si sa ne fereasca secera si ciocanul de revolutie in China.

Trackback-uri / pingback-uri

  1. Rusia sau cine? | radupopescublog - 4 iunie 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: