Afacerea apocalipsa

Deja de 12 ani, la fiecare 2-3 luni, vine sfârşitul lumii. Am şi încetat de ani de zile să urmăresc aberaţiile ,,ştiinţifice” sau ,,profetice” ale diferiţilor indivizi. Unii dintre ei cred sincer în cele spuse, însă alţii se folosesc de naivitatea sau frica celorlalţi şi profită acumulând averi nesimţite.

Susţin că TOŢI aceşti ,,geniali” trebuie deferiţi justiţiei şi puşi să răspundă penal şi moral. De ce? Pentru că fiecare individ care ajunge să creadă în sfârşitul lumii, devine nemotivat pentru viaţa actuală, suferă depresii şi poate suferi de tulburări psihice temporare sau permanente. Chiar şi cei mai echilibraţi, bombardaţi suficient de mult timp cu aceste prostii, pot ajunge să sufere de anxietăţi sau depresii.

Într-o societate modernă, unde tendinţa universală este spre bunăstare, confort şi linişte spirituală, asemenea indivizi sunt un scârţâit arhaic, reverberând  temerile strămoşilor în faţa tunetelor şi a fulgerelor. De miliarde de ani, planeta noastră este expusă exact aceloraşi riscuri, aceloraşi probabilităţi de a se ciocni cu asteroizi şi comete. Poate unele au fost catastrofice, dar nu fatale. Azi, mai mult decât am avut vreodată, avem şansa de a putea acţiona să prevenim catastrofele. De ce să ne facem griji pentru ceva ce nu stă în puterea noastră personală de a prevedea sau preveni? Cine câştigă dacă ne îndreptăm privirile spre apocalipsă şi nu spre viaţă?

Publicitate

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

14 răspunsuri la „Afacerea apocalipsa”

 1. Alexandra Bibiriţă spune:

  Oamenii isi indreapta privirea spre evenimente din astea scandaloase pentru ca multi dintre ei sunt observatori needucati si deci usor excitabili biologic la astfel de aberatii. Observatorul educat stie sa selecteze informatiile si suporta mai usor perioadele de incertitudine.

  • Gebelezis spune:

   Tocmai pentru acesti observatori needucati trebuie introduse legi, e nevoie si pentru restul oamenilor, de ce sa fim bombardati cu tampenii? Platim impozite, taxe, sa faca ceva bun cu banii nostri, macar o amarata de lege care sa ne protejeze psihicul. Dar, cu riscul de a fi considerat paranoic, sustin ca e prea mare afacerea „Apocalipsa” si prea rentabila pentru a fi oprita.

 2. Theodora spune:

  Cine câştigă dacă ne îndreptăm privirile spre apocalipsă şi nu spre viaţă? – Foarte buna intrebare …. nu stiu sa raspund

 3. Asiguracasa spune:

  Oameni uneori tind sa fie naivi si daca le dai zvon sau o poveste ti-o transforma in calamitate naturala cat ai clipi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: